ГоловнаКоментаріБлагоустрій«Укравтодор» знайшов винних у поганому стані доріг

«Укравтодор» знайшов винних у поганому стані доріг

В «Укравтодорі» пояснили, чому українські дороги перебувають не в кращому стані. Поряд з одвічною проблемою недофінансування галузі, глава компанії назвав нові причини руйнування дорожнього покриття країни.

Найбільшої шкоди українським дорогам приносять недотримання міжремонтних термінів і несумлінність компаній-перевізників. Адже саме великовагові транспортні засоби найбільш згубні для асфальту. Про це повідомив президент «Укравтодору» Сергій Підгайний, передає «ЛІГАБізнес».

«Сьогодні в Україні лише 3% автодоріг загального користування утримуються з дотриманням всіх міжремонтних строків. В основному це дороги, капітально відремонтовані в останні 10 років. Українські дороги не відповідають навіть сьогоднішнім нормативам міцності дорожнього покриття. Крім того, близько п'ятої частини великовагових транспортних засобів пересуваються з перевантаженням у 20-40%», - заявив глава «Укравтодору».

Також, актуальною проблемою, підкреслює пан Погайний, залишається недостатнє фінансування галузі. «Через постійний брак фінансування єдиний спосіб зберегти основну частину доріг - регулярний ямковий ремонт. Він тимчасово захищає покриття від руйнування», - додав він.
 
Наприклад, фактичний обсяг фінансування дорожньої галузі в 2014 році складе 3,2 млрд грн. Якщо з цієї суми виключити борги перед підрядниками (за роботи, виконані у минулі роки) і кошти, передбачені на співфінансування інфраструктурних проектів за рахунок Міжнародних фінансових організацій (МФО), залишається 2,6 млрд грн. Тоді як мінімальна потреба - 6,7 млрд грн.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд компенсує витрати на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт автомобільних доріг на суму 600 млн грн. Відповідну постанову вже затверджено.
 
Коментарі (0)