ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укравтодор» відтягне сплату заборгованості

«Укравтодор» відтягне сплату заборгованості

«Укравтодор» реструктуризує невигідні для себе кредити. Мова як про прямі кредити банків, так і кошти, отриманих від розміщення цінних паперів під відсоток.

Державне агентство автомобільних доріг реструктуризує заборгованість за запозиченнями на внутрішньому ринку, які були залучені на невигідних умовах. Про це заявив глава «Укравтодору» Олександр Малін, - повідомляє «Укрінформ».

«Всі зобов'язання за міжнародними кредитами і контрактами з міжнародними фінансовими організаціями і зарубіжними банками буде виконано в строк. Водночас, цілий ряд запозичень на внутрішньому фінансовому ринку як прямі кредити банків і коштів, отриманих від розміщення цінних паперів під відсоток, який абсолютно невигідний і безглуздий до подальшого обслуговування цього боргу, буде підданий реструктуризації шляхом погашення цих облігацій, повернення грошей і нового розміщення під значно нижчий відсоток», - зазначив голова «Укравтодору».

Окрім того, посадовець зазначив, що максимальна ставка 16,3% за облігаціями, розміщеними під державні гарантії, дуже висока. «Тому часткова реструктуризація обов'язково проводитиметься», - підкреслив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше про можливість реструктиризації боргів «Укравтодору» заявляв Міністр інфраструктури Максим Бурбака.

 
Коментарі (0)