ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укравтодор» викине на досліди мільйони

«Укравтодор» викине на досліди мільйони

Майже 10 млн грн готовий заплатити «Укравтодор» за науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи. Найдорожчим капіталовкладенням є роботи на тему бітумних сумішей.

Державне агентство автомобільних доріг України за результатами тендеру уклало низку угод на виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт на загальну суму 9,57 млн грн, - повідомляють «Наші гроші».

Найдорожче обійдуться роботи на тему бітумних сумішей, загалом 1,64 млн грн.

За дослідження та розробку пакету нормативних документів з підвищення ефективності модифікації бітумів і асфальтобетонів шляхом сумісного використання різних домішок – заплатять 873 тис грн. Ще в 770 тис грн обійдеться дослідження та розробка нацстандартів щодо технічних умов на дорожні бітумомінеральні суміші та методи їх випробувань.

Щодо виконавців, то найбільшу кількість замовлень отримав Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна, загалом він отримає 5,83 млн грн. Ще 1,92 млн грн освоїть Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 1,15 млн грн – Національний транспортний університет. Ще одна державна структура – «Центр науково-технічного супроводу дорожніх робіт та сертифікації дорожньої продукції «Дорцентр» – отримала замовлення на 0,24 млн грн.

Решту 0,43 млн грн отримає приватна структура – ТОВ «Гідрозахист».

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше в «Укравтодорі» скаржилися на значне недофінансування.

 
Коментарі (0)