ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГ«Укравтодор» зводить кінці з кінцями

«Укравтодор» зводить кінці з кінцями

Причина поганих доріг в Україні – недофінансування. Принаймні, так стверджують в «Укравтодорі». У відомстві відзвітували про фінансовий стан компанії.

В «Укравтодорі» скаржаться на значне недофінансування. Так у  2013 році компанія недоотримла майже 10 млрд грн за держпрограмами. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі відомства.

«В 2013 році в результаті недонадходжень до державного бюджету та недофінансування галузі за рахунок залучених під державні гарантії кредитних коштів не були повною мірою реалізовані заплановані обсяги робіт з будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування», – йдеться в повідомленні прес-служби.
 
 
«Із запланованих обсягів будівництва та реконструкції в сумі 4,5 млрд грy було виділено лише 1,5 млрд грy, при цьому обсяг недофінансування склало 2,99 млрд грy. З капітального ремонту із запланованих 1,3 млрд грy було виділено - 0,21 млрд грy, при цьому обсяг недофінансування склала 1,1 млрд грy. З поточного середнього ремонту - із запланованих 7,8 млрд грy було виділено лише 2,31 млрд грy при цьому обсяг недофінансування склало 5,5 млрд гривень. Із запланованих 4,1 тис. км автодоріг вдалося відкрити рух лише на 626 км, з них об'єкти будівництва та реконструкції - 5 км (з яких введено в експлуатацію 1,1 км автодоріг), об'єкти капітального ремонту - 45,2 км, поточного середнього ремонту - 575,8 км», – звітують в прес-службі.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», дорожнє покриття обіцяли відремонтувати в березні. Наприкінці лютого  дорожники проводили ліквідацію ямковитості. В "Укравтодорі" вважають такі методи роботи ефективними.
 
Коментарі (0)