ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укравтодор» зловили на незаконному витрачанні грошей

«Укравтодор» зловили на незаконному витрачанні грошей

Прокуратура взялася за перевірку Державного агенства автомобільних доріг. Під час роботи правоохоронці виявили ряд порушень «Укравтодору» у сфері держзакупівель та витрачання державних коштів.

Генеральна прокуратура вивчала роботу «Укравтодору». Під час перевірки компанії, правоохоронці виявили ряд порушень. Загалом, представники закону внесли відомості про скоєння 46 кримінальних правопорушень. Сума заподіяних збитків у яких складає майже 133 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури.

За інформацією прес-служби підприємства, перевірки стосувалися додержання підрозділами «Укравтодору» законів при закупівлях товарів і послуг за державні гроші.
 
«У ході вказаних перевірок виявлено порушення законодавства щодо здійснення державних закупівель при проведенні підприємствами та установами державних закупівель, витрачанні бюджетних коштів у сфері автодорожнього комплексу» - йдеться в повідомленні.
 
До речі, правоохоронці зазначили, що часто у закупівлі брали участь фірми, чиї пропозиції не задовільняли умови конкурсу. «Прокурорами Дніпропетровської, Донецької, Івано-Франківської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей встановлено, що, незважаючи на невідповідність пропозицій учасників закупівель тендерній документації, службовими особами служб автомобільних доріг у цих областях низку закупівель не скасовано», – додали в прес-службі. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», в «Укравтодорі» запевняють, що наразі система експлуатації доріг в областях неефективна, окрім того, вона потребує значних коштів. Тому модель утримання таких доріг мають намір замінити.
 
Коментарі (0)