ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укравтодор» знову шукає гроші на «платну» дорогу

«Укравтодор» знову шукає гроші на «платну» дорогу

«Укравтодор» оголосив про пошуки інвесторів для будівництва першої «платної» дороги в Україні. Протяжність концесійного шляху Львів - Краковець становитиме майже 90 кілометрів.

«Укравтодор» оголосив про пошуки інвесторів для будівництва та експлуатації першої в Україні концесійної дороги. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного агентства автомобільних доріг.

«Розпочато проведення оцінки ступеню зацікавленості потенційних інвесторів в участі в реалізації першого в Україні концесійного проекту – будівництва, подальшої експлуатації та утримання нової автомобільної дороги Львів-Краковець загальною протяжністю 84,4 км терміном дії концесії – до 49 років». – йдеться у повідомленні.

Бажаючі інвестувати у будівництво «платної» дороги можуть вже з цього тижня і до 15 травня надсилати листи з намірами взяти участь у будівництві шляху.

В «Укравтодорі» очікують, що конкурс розпочнеться вже в наступному місяці.

«У випадку успішності концесійного конкурсу та визначення юридичної особи-переможця, такий переможець повинен буде здійснити належне фінансове закриття за проектом у 2016 році», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у лютому Міністр інфраструктури заявляв про представлення інвесторам проекту концесійної дороги, - «Маю надію, що вже цього місяця перший концесійний дорожній проект буде запропоновано інвесторам».

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Мінінфраструктури очікує на перші проекти бетонних доріг в Україні до початку літа. Крім цього, фінансувати будівництво таких шляхів влада пропонує «Укравтодору» або місцевій владі та портам.

 
Коментарі (0)