ГоловнаНовини ЖКГТранспортВ Україні з'являться «концесійні» дороги

В Україні з'являться «концесійні» дороги

В Україні планують покращити дороги. У Мініфраструктури говорять, що єдиний шлях - це будівництво шляхів за конфесійними договорами.

Міністерство інфраструктури планує до кінця лютого розробити та надати інвесторам проект дороги на основі концесійного договору. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час спілкування з адміністративно-господарським активом Волинської області, передає прес-служба Кабінету Міністрів.

«Оскільки сьогодні витрачаються величезні гроші на обороноздатність країни, державі важко виділити кошти на відновлення доріг. Тому основне завдання тут - розробити декілька альтернативних методів залучення грошей у дорожню інфраструктуру:  через концесійні дороги, через спільні інвестиційні проекти з міжнародними і європейськими фінансовими установами. По іншому побудувати нові автошляхи не зможемо. Грошей з бюджету – аби вистачило на латання ям», - підкреслив Міністр.

За словами пана Пивоварського, постійно ведеться робота із залучення інвестиційних коштів для будівництва автомобільних шляхів. На його думку, наразі, це єдиний спосіб забезпечення нормального дорожнього покриття в Україні.

«Це для того, щоб поняття «концесійні» і «платні» дороги запрацювали в Україні. Я розумію, що це не буде зроблено завтра, але запустити цей механізм потрібно. Без нових доріг ми не зможемо розвивати транзитний потенціал країни. Маю надію, що вже цього місяця перший концесійний дорожній проект буде запропоновано інвесторам», - сказав пан Пивоварський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Світовий банк профінансує відновлення автомобільної дороги з Полтави до Харкова. Однак, у міжнародній фінансовій організації вважають неточною ту суму, яку озвучили в «Укравтодорі».

 
Коментарі (0)