ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укравтодору» допоможуть із ремонтом доріг

«Укравтодору» допоможуть із ремонтом доріг

Україні допоможуть із реконструкцією доріг міжнародні фінансові організації. В рамках спільних з ними проектів буде відремонтовано декілька шляхів.

Цього року «Укравтодор» планує реалізувати реконструкцію доріг в Україні за фінансової підтримки міжнародних фінансових організацій. Відтак, відомство скористається вибіркою кредитних коштів МФО у розмірі 4,7 млрд грн за вже укладеними договорами. Про це повідомляє прес-служба «Укравтодору».

Зокрема, на співфінансування спільних з МФО проектів у держбюджеті передбачено 947 млн грн, які допоможуть забезпечити необхідну частку фінансування.

Тож, за рахунок цих коштів планується продовжити реалізацію двох спільних з МФО проектів – з Міжнародним банком реконструкції та розвитку щодо покращення автомобільних доріг та безпеки руху та реалізувати з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком проекту «Покращення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на під’їзді до міста Києва».

«В ході ж Проекту з ЄБРР та ЄІБ буде реконструйовано та покращено частини автомобільних доріг М-01 Київ-Чернігів, М-05 Київ-Одеса, М-06 Київ-Чоп, М-07 Київ-Ковель, Н-01 Київ-Знам’янка та Р-02 Київ-Іванків, а також продовжено проект з утримання ділянки автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп та її експлуатацію за кінцевим результатом», - зазначається у повідомленні.

«Укравтодор» спільно із Світовим банком продовжить ремонт та реконструкцію ділянки автомобільної дороги М-03 Київ-Харків-Довжанський – Лубни-Полтава, а також розпочне будівництво 3 об'їздів населених пунктів – с. Покровська Багачка, с. Білоцерківка та м. Полтава.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Волинській області перекриють для руху автотранспорту ділянку дороги Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, яка перетинає перегін Переспа – Голоби. «Укравтодор» пояснює це необхідністю проведення термінових робіт з усунення недоліків на ділянці колії залізничного переїзду. Рух транспорту через цей переїзд буде обмежено з 20 по 23 січня.

 
Коментарі (0)