ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укренерго» готується до відключення електроенергії для недопущення аварій

«Укренерго» готується до відключення електроенергії для недопущення аварій

Для запобігання порушенням режиму енергосистеми НЕК "Укренерго" складає графіки обмеження споживання електроенергії, потужності та графіки аварійного відключення споживачів
Для запобігання порушенням режиму енергосистеми НЕК "Укренерго" складає графіки обмеження споживання електроенергії, потужності та графіки аварійного відключення споживачів, утім поки що не застосовувала такі відключення. 
 
Про це повідомила прес-служба компанії.
 
"Йдеться про контрольовані диспетчерами "Укренерго" певні обмеження та відключення споживачів задля збереження цілісності енергосистеми і недопущення саме неконтрольованих відключень. Наразі потреби у застосуванні таких обмежень немає", – зазначив керівник компаніі Всеволод Ковальчук.
 
Такі графіки оператори системи розподілу погоджують з місцевими органами виконавчої влади, враховуючи при цьому суспільне значення споживачів, їх технологічні особливості, схеми електропостачання тощо.
 
У разі виникнення необхідності відключення споживачів, про це додатково повідомляють самих споживачів, органи місцевого самоврядування та громадськість.
 
Як пояснили у компанії, енергосистема України наразі працює збалансовано, однак при цьому резерви потужності ТЕС відсутні, тож для покриття піків споживання "Укренерго" має лише існуючі резервні потужності ГЕС та ГАЕС.
 

Зараз кількість одиниць ТЕС у ремонті зменшилось з 8-ми до 4-х і становить 1610 МВт. Але водночас збільшилась до 10-ти кількість блоків, що стоять без палива. 

 
Коментарі (0)