ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкренерго планує підвищення тарифів

Укренерго планує підвищення тарифів

Основна складова зміни тарифу лежить в графі витрат на оплату праці разом з нарахуваннями +0,52 коп. / КВт / год в тарифі компанії.

«Укренерго» пропонує новий тариф у 2018 році на рівні 5,694 коп. / КВт / год. Основна складова зміни тарифу лежить в графі витрат на оплату праці разом з нарахуваннями +0,52 коп. / КВт / год в тарифі компанії. Це дозволить збільшити зарплату працівникам компанії в середньому на 30%.

«90% загальної суми будуть спрямовані на підвищення зарплати робітників і інженерів напрямків експлуатації мережі, оперативно-диспетчерського управління та ІТ. Підвищення зарплат передбачено Галузевою угодою, а також законом про Державний бюджет України на 2018 рік », - зазначив фінансовий директор ДП« НЕК «Укренерго» Сергій Єрмак.

Крім того, Укренерго пропонує збільшити витрати на юридичні послуги на 20 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані, зокрема, на юридичний супровід в сфері міжнародного права для забезпечення позову про відшкодування вартості втраченого майна та компенсації збитків Укренерго в результаті окупації Росією АР Крим.

Серед іншого, проект структури тарифу передбачає витрати на Держенергонагляд у другому півріччі 2018 року. Для цього в структуру тарифу були закладені витрати в сумі 137,9 млн грн. Частка тарифу Укренерго складе всього 2,7% від вартості електроенергії, за яку безпосередньо платить споживач, пише UBR.ua.

 

 
Коментарі (0)