ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укргазвидобування» хочуть приватизувати

«Укргазвидобування» хочуть приватизувати

«Укргазвидобування» хочуть приватизувати після завершення АТО. На думку ініціаторів, це значно збільшить вартість компанії.

Голова НАК «Нафтогазу України» Андрій Коболєв вважає доцільним приватизувати ПАТ «Укргазвидобування» після завершення воєнних дій на Сході України. Про це він заявив у ефірі одного з українських телеканалів, передає «РБК Україна».

«Було б доречно з точки зору фінансів, та ефективності провести приватизацію компанії, яка займається видобутком газу. Це нелогічно робити за тих наднизьких цін, які зараз утримує ця компанія... Зараз чиста ціна газу, яку може отримувати "Укргазвидобування" становить приблизно 30 дол. за тисячу кубічних метрів», - сказав пан Коболєв.

Так, за словами очільника «Нафтогазу», вартість вітчизняної газовидобувної компанії можна значно збільшити, піднявши вартість газу до ринкового рівня.

«Ця компанія за тими обсягами, за тим перспективам, які вона має, вона могла б коштувати чималих грошей... За нашими оцінками, зараз це понад 10 млрд доларів», - зазначив він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, голову правління «Укргазвидобування» та його заступника підозрюють у незаконній діяльності. Прокуратура звинувачує очільника компанії у нанесенні збитків державі.

 
Коментарі (0)