ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкргазвидобування планує збільшити видобуток газу в літній період

Укргазвидобування планує збільшити видобуток газу в літній період

ПАТ «Укргазвидобування» встановить кілька нових та модернізує деякі старі компресорно-дожимні станції, що дозволить збільшити видобуток в літні місяці.

ПАТ «Укргазвидобування» встановить кілька нових та модернізує деякі старі компресорно-дожимні станції, що дозволить збільшити видобуток в літні місяці.

Про це пише прес-служба НАК «Нафтогаз України» у Фейсбук з посиланням на голову ПАТ «Укргазвидобування» Олега Прохоренка, передає Укрінформ.

«Наша стратегія 20/20 передбачає встановлення кількох нових та модернізацію кількох старих компресорних. Встановлення таких компресорних дозволить підняти тиск газу на виході з нашої системи та ввійти в магістралку Укртрансгазу і забезпечити видобуток в тому числі і влітку. В кінці кінців, це дозволить збільшити видобуток в літні місяці», - розповів Прохоренко.

Він пояснив, що без відповідного обладнання Укргазвидобування влітку не має можливості увійти з родовища у магістральну трубу через великі тиски.

«Це хронічна проблема сезонності. Влітку споживання газу падає разів у 10. Переважна частина видобутого газу закачується в підземні сховища для споживання в опалювальний сезон. Проблема виникає там, де немає можливості увійти з родовища у магістральну трубу через великі тиски в магістральній трубі. Тоді видобутий газ фактично нікуди дівати і свердовини «підпираються», - сказав голова УГВ.

Прохоренко також додав, що Укргазвидобування днями запустило новий компресор - другу ступінь Ульянівської ДКС. Ця ступінь дозволить підтримувати видобуток на групі родовищ особливо в літні місяці та нівеюлювати сезонне «просідання» видобутку.

Як повідомлялося раніше, у квітні 2017 року ПАТ «Укргазвидобування»  видобуло 1 239,128 млн куб. м природного газу, що на 5,318 млн кубометрів перевищило планові показники.

Нагадаємо, Україна у період з січня по квітень спожила 14 млрд кубометрів газу - це відповідає показникам минулого року.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
15 Травня 2017 p. 21:07
А в цьому місяці з платіжкою тормозить "Київгаз". Хоча в минулому місяці "Київводоканал" прислав свою платіжку десь біля 20-го числа. Тому у відділеннях "Ощадбанку у ці дні величезні черги.