ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укргідроенерго» оцінили у 12 мільярдів гривень

«Укргідроенерго» оцінили у 12 мільярдів гривень

Найбільшу гідрогенеруючу компанію України оцінили в мільярди гривень. Тепер керівництву компанії необхідно забезпечити відображення відповідної справедливої вартості у фінансовій звітності товариства.

Станом на 1 січня 2013 року справедливу вартість основних засобів ПАТ «Укргідноенерго» затверджено в розмірі 12,4 млрд грн (без ПДВ).  Про це  пише «Українська енергетика» з посиланням на наказ Міністерства енергетики та вугільної промисловості №650 від 5 вересня 2013 року.

Зокрема, повідомляється, що суб’єктом оціночної діяльності стало ТОВ з іноземним капіталом «Верітекс» за висновком про оцінку основних засобів «Укргідроенерго», достовірність якого підтверджена рецензією Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Відповідно до документу, генеральному директору «Укргідроенерго» Ігорю Сироті необхідно буде забезпечити відображення відповідної справедливої вартості основних засобів у фінансовій звітності товариства відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності.

Так, контроль за виконанням даного наказу міністр енергетики та вугільної промисловості залишив за своїм заступником Сергієм Чехом.

Нагадаємо, до складу ПАТ «Укргідроенерго» входять дев’ять станцій на річках Дніпро та Дністер - Київська, Канівська, Кременчуцька, Дніпродзержинська, Дніпровська, Каховська ГЕС, Київська гідроакумулююча електростанція (ГАЕС), Дністровська ГЕС та Дністровська ГАЕС, яка будується.

Як повідомляла «Україна Комунальна», раніше «Укргідроенерго» оголосили тендер на реконструкцію устаткування Канівської ГЕС. Відповідні роботи повинні бути виконані не пізніше ніж за 5 років. Вартість пакету тендерної документації – 1 тис євро.

 
Коментарі (0)