ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняУкргідроенерго планує почати будівництво Канівської гідроакумулювальної станції

Укргідроенерго планує почати будівництво Канівської гідроакумулювальної станції

Укргідроенерго планує у 2025 році почати будівництво Канівської гідроакумулювальної станції у Черкаській області, про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Сирота
Укргідроенерго планує у 2025 році почати будівництво Канівської гідроакумулювальної станції у Черкаській області, про це повідомив генеральний директор компанії Ігор Сирота в інтерв’ю Forbes.
 
“Над проєктом Канівської ГАЕС працюємо з інвесторами та з урядом Канади, співпрацюємо з ЄБРР і Світовим банком. Але через війну ми дещо змінюємо проєктне рішення. Раніше ми будували станції красиві, зі склом, з великими вітражами. Зараз розглядаємо приклад Південної Кореї, де такі станції розташовані під бетоном і недосяжні для ракетних ударів”, – сказав він.
 
Проектна потужність залишається на рівні 1000 МВт. Вартість такої станції може становити $1,5-2 млрд.
 
“Точної суми поки що немає, але вартісні показники приблизно однакові у світі: якщо в Європі будівництво одного кіловата гідроакумулювальної станції коштує $2000, то 1000 мегаватів – це в діапазоні $1,5-2 млрд. Ціна може коливатися залежно від умов розташування та технічних рішень. Якщо будівництво буде за участі уряду Канади, він братиме участь і в адмініструванні процесу”, – підкреслив Сирота.
 

Вже наступного року планується почати будівництво. 

 
Коментарі (0)