ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укргідроенерго» зменшило прибуток вчетверо

«Укргідроенерго» зменшило прибуток вчетверо

Кабінет Міністрів вніс зміни до фінансового плану ПАТ «Укргідроенерго», яким прогнозовані доходи підприємства зменшено на 41% до 8.86 млрд грн, а чистий прибуток майже в четверо

Кабінет Міністрів вніс зміни до фінансового плану ПАТ «Укргідроенерго», яким прогнозовані доходи підприємства зменшено на 41% до 8.86 млрд грн, а чистий прибуток майже в четверо. Відповідні зміни до фінплану уряд затвердив на своєму засіданні 8 липня.

Чистий прибуток запланований в сумі 877.57 млн грн., в той час як за підсумками минулого року він склав 3.22 млрд грн

В пояснювальній записці «Укргідроенерго» повідомило, що розрахунки для фінплану на 2020 рік були зроблені у липні 2019 року. Це був перший місяць нового ринку електроенергії, який значно змінив роботи в секторі. Ці зміни не були повністю враховані.

Також обсяги виробництва зменшила низька водність річок Дніпро та Дністер.

Крім того, затверджений Міненерго в квітні Прогнозний баланс е/е на 2020 рік зменшив прогноз виробництва електроенергії гідроелектростанціями. Якщо  раніше цей показник планувався на рівні 10 182.5 млн кВт/год, то в скорегованому плані він знизився майже вдвічі – до 5 481.1 млн кВт/год. Також за урядовою постановою ГЕС та ГАЕС збільшено обсяг продажу е/е за спецзобов’язанням  з 20% до 35%.

Крім того, «Укргідроенерго» взяло кредит в 976 млн грн. для поповнення обігових коштів.

Зміни до фінплана передбачають зменшення вдвічі виплат до державного бюджету, прогнозується виплата 1.05 млрд грн.

Собівартість продукції зросте на 14%, а адміністративні витрати у порівнянні з минулим роком зростуть на 34%.

При цьому на третину – до 9.85 млн грн., зросте фонд оплати членів наглядової ради, їх в цьому році буде семеро, хоча роком раніше було лиш двоє.

Середньомісячний дохід керівника в поточному році запланований в розмірі 631 тис грн., рік тому він був 1,60 млн грн. Цей дохід складається з посадового окладу, премій та інших виплат. Так, цього року в фінплані взагалі не передбачене преміювання керівника, хоча його посадовий оклад навіть на 40 тис грн. зріс (на період дії карантину зарплати керівників та членів наглядових рад були зменшені постановою уряду). Зарплатня посадовців та працівників «Укренерго» зросте майже на понад 20%.

 

 
Коментарі (0)