ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Укрінтеренерго» назвало закупівельну ціну електрики для Криму

«Укрінтеренерго» назвало закупівельну ціну електрики для Криму

«Укрінтеренерго» назвало ціну, за якою купувало електроенергію для Криму. Відповідні дані надали в держпідприємстві «Енергоринок».

«Укрінтеренерго» в 2014 році купувало електроенергію на оптовому ринку електроенергії України для її подальшого постачання на тимчасово окуповану територію Криму за середньою ціною 92,39 коп. за 1 кВт-год. Такі дані наводяться в матеріалах держпідприємства «Енергоринок», підготовлених до підсумкового засідання загальних зборів членів ОРЕ, яке відбулося 4 лютого 2014 року, передає «Інтерфакс».

Загалом у 2014 році купівля електроенергії «Укрінтеренерго» для її постачання в Крим і Севастополь становила 3 млрд кВт-год.
 
Нагадаємо, «Укрінтеренерго» наприкінці грудня 2014 року планувало провести аукціон з продажу електроенергії в окупований Криму період із 1 січня до 31 грудня 2015 року.
 
На торги виставлявся один лот обсягом 4,954 млрд кВт-год. Стартова ціна 1 кВт-год електроенергії на січень 2015 року була визначена у розмірі 98,803 коп. (без ПДВ).
 
Аукціон був визнаний таким, що не відбувся через відсутність заявок, і Кабінет міністрів України дозволив «Укрінтеренерго» укладати договори на продаж електроенергії в окупований Крим з будь-якими компаніями за умови їх узгодження профільним Міністерством.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарі проголосували за законопроект, який визначить повноваження НКРЕ зі встановлення тарифів на електроенергію та газ для населення. Окрім того, документ врегулює механізм формування цін.
 
Коментарі (0)