ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетика«Укрінтеренерго» не може розрахуватися за вугілля

«Укрінтеренерго» не може розрахуватися за вугілля

Відвантаження південноафриканського вугілля призупинене. Причина – блокування продажу валюти для розрахунків з постачальником. В «Укрінтеренерго» не знають, хто саме зашкодив процесу.

Відвантаження південноафриканського вугілля в Україні зупинене через блокування продажу валюти «Укрінтеренерго» для розрахунків з постачальником - британською Steel Mont Trading Ltd. Про це повідомили держкомпанії, передає «Інтерфакс-Україна».

«Судно з четвертої партією вугілля дійсно знаходиться на рейді Іллічівського порту, але до розвантаження приступити неможливо... Нашій компанії заблокували купівлю валюти і ми не можемо розрахуватися з Steel Mont за третю і четверту партію вугілля. Відповідно, вони не можуть розрахуватися з портом за розвантаження, та із залізницею - за вагони», - зазначили в «Укрінтеренерго».
 
За даними української держкомпанії, гривневі кошти для купівлі валюти були зарезервовані більше трьох тижнів тому, проте провести транзакцію досі не вдалося.
 
«На жаль, ми не знаємо, хто саме заблокував процес», - говорять в «Укрінтеренерго».
 
За даними компанії, 80% вартості третій партії вугілля з ПАР потрібно було сплатити до 17 листопада (20% - передоплата), проте зробити це не вдалося.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», більшість українців переконана, що «вугільні» проблеми України не вирішаться закуповуванням твердого палива. Вийти з кризи держава зможе лише шляхом економії енергоресурсів, переходом на альтернативне паливо та власним видобутком «чорного золота».
 
Коментарі (0)