ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГ"Укртелеком" підвищує тарифи на послуги зв’язку

"Укртелеком" підвищує тарифи на послуги зв’язку

Компанія "Укртелеком" прийняла рішення про коригування тарифів на послуги телефонного зв'язку та доступ до інтернету для абонентів

 

Компанія "Укртелеком" прийняла рішення про коригування тарифів на послуги телефонного зв'язку та доступ до інтернету для абонентів. Цю інформацію підтвердив голова найбільшого оператора стаціонарного зв'язку Юрій Курмаз, пише Інтерфакс-Україна.

Згідно із заявою, значного підвищення вартості послуг не заплановано. Проте, у 2023 році виникли певні обставини, що призвели до необхідності такого кроку. Зазначаться, що подорожчали енергоресурси, матеріали, послуги теплопостачання та трудові ресурси, необхідні для забезпечення операційної діяльності.

Крім того, компанія зіткнулася з новими викликами, що спричинило збільшення вартості послуг у поточному році. За словами Курмаза, максимальне збільшення вартості оптичного інтернету становило 50 гривень на місяць для домашніх абонентів. Для фіксованої телефонії ціна зросла на 30 гривень для домашніх користувачів.

Курмаз також наголосив, що у поточному 2024 році не плануються додаткові зміни тарифів. Проте остаточне рішення буде ухвалено після аналізу ситуації на ринку у першій половині року. За його словами, абоненти своєчасно оплачують послуги - принаймні більшість із них.

Глава "Укртелекому" пояснив, що 2022 рік став для компанії випробувальним через вплив повномасштабної війни. Населення та бізнес мали адаптуватися до нових умов. Зараз ситуація стабільна і рівень платіжної дисципліни серед клієнтів залишається високим.

"Укртелеком" – найбільший оператор стаціонарного зв'язку в Україні. Серед його абонентів значну частку займають державні організації, адміністративні, освітні та медичні установи та аварійні служби. Укртелеком також є провайдером високошвидкісного стаціонарного інтернету із широким охопленням. Мережа Укртелекому охоплює близько 90% населених пунктів.

Відповідно до звіту за 2023 рік, виторг "Укртелекому" склав 5 мільярдів гривень.

 

 

 
 
 
 
 
Коментарі (0)