ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкртрансгаз почав надавати послуги із зберігання газу за новими тарифами

Укртрансгаз почав надавати послуги із зберігання газу за новими тарифами

Укртрансгаз почав з 1 серпня надавати послуги із зберігання (закачування, відбору) газу за новими тарифами відповідно до Постанови НКРЕКП від 19.06.2018 року № 480
Укртрансгаз почав з 1 серпня надавати послуги із зберігання (закачування, відбору) газу за новими тарифами відповідно до Постанови НКРЕКП від 19.06.2018 року № 480, повідомляє Департамент корпоративних комунікацій Укртрансгазу.
 
Нові тарифи встановлюють плату за потужність закачування, відбору та робочого обсягу зберігання газу, тоді як попередні передбачали плату за фактичний обсяг закачування, відбору та зберігання.
 
Новий тариф без ПДВ на закачування природного газу до ПСГ (підземних сховищ газу) становитиме 64,4 грн за тис.куб.м на добу (попередній тариф – 32,9 грн за тис.куб.м), на зберігання – 0,172 грн за тис.куб.м на добу (раніше – 46,2 грн за тис.куб.м), на відбір – 67,1 грн за тис.куб.м на добу (до того – 32,9 грн за тис.куб.м). Ці самі тарифи застосовуватимуться і на послугу «митний склад».
 
Попередні тарифи діяли з 2013 року, з того часу структура тарифу змінилася: зросли ціни, особливо на природний газ для виробничо-технологічних потреб, змінилися макроекономічні показники – офіційний курс гривні, мінімальна заробітна плата, ціни на енергоносії тощо.
 

Базовий сезон закачування починається з першої газової доби квітня і закінчується останньою газовою добою вересня. А базовий сезон відбору – з першої газової доби жовтня до останньої газової доби березня. На початок сезону відбору 2017/2018 років 244 компанії мали газ у ПСГ Укртрансгазу, із них три були закордонними – із Швейцарії, Нідерландів та Чехії. Усього Укртрансгаз експлуатує  11 ПСГ загальним обсягом 31 млрд куб. м. 

 
Коментарі (0)