ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкртрансгаз почав закачувати газ у ПСГ

Укртрансгаз почав закачувати газ у ПСГ

Укртрансгаз завершує сезон відбору та готує підземні сховища газу до закачування. Клієнти компанії можуть наразі замовляти обидві ці послуги
Укртрансгаз завершує сезон відбору та готує підземні сховища газу до закачування. Клієнти компанії можуть наразі замовляти обидві ці послуги, про це повідомила пресслужба компанії.
 
Вже два підземних сховищ газу працюють в режимі закачування і до них було доправлено 53 млн куб. м блакитного палива. Решта сховищ готуються до виходу в нейтральний період – на них здійснюватимуться регламентні та ремонтні роботи перед початком закачування.
 
"Зауважимо, що для тих, хто не встиг замовити річну гарантовану потужність, доступними є послуги закачування та відбору газу на переривчастій основі – місячній або добовій. Однак, тут варто враховувати технічні особливості газосховища в нейтральному періоді – у цей час доступ замовника до потужностей може бути обмежений. Щоб уникнути таких обмежень у майбутньому, оператор газосховищ рекомендує клієнтам на наступний рік замовляти річну гарантовану потужність", - говориться у повідомлені компанії.
 

Нагадаємо, наразі в сховищах зберігається 15,9 млрд куб. м газу, в т.ч. в режимі митного складу – 1,6 млрд куб. м що належить трейдерам з таких країн як Швейцарія, Франція, США, Естонія, Чехія, Словаччина, Польща, Німеччина, Ірландія. 

 
Коментарі (0)