ГоловнаНовини ЖКГГазопостачання«Укртрансгаз» створив оператора по управлінню ПСГ

«Укртрансгаз» створив оператора по управлінню ПСГ

Там будуть консолідовані всі активи, процеси і співробітники, необхідні для надання послуг із зберігання природного газу

АТ «Укртрансгаз» створив нову філію «Оператор газосховищ України» (ОДУ), яка буде відповідати за надання послуг із зберігання газу і забезпечення роботи підземних газосховищ (ПСГ).

Відповідно до прес-релізу компанії, в ОДУ будуть консолідовані всі активи, процеси і співробітники, необхідні для надання послуг із зберігання природного газу. Планується, що філія почне свою роботу в повному обсязі з 1 січня 2019 року. ОДУ буде функціонувати як структурна одиниця в складі «Укртрансгазу», без виділення в окрему юридичну особу.

УТГ веде підготовчі роботи по юридичному та організаційному оформленню функціонування філії, перерозподілу виробничих і бізнес-процесів, інвентаризації наявних активів і переведення в нову філію понад 1700 фахівців, що забезпечують роботу українських ПСГ.

«Створення ОГУ - послідовний крок до якісної завершення процесу анбандлінга, в результаті якого оператор ГТС України буде остаточно відокремлений від« Укртрансгазу »після закінчення діючого транзитного контракту з« Газпромом ». ОДУ стане єдиним центром управління комплексом ПСГ в Україні і забезпечить його автономну роботу », - зазначив в.о. президента УТГ Андрій Хоменко.

«Термінал» писав, наглядові ради (НС) НАК «Нафтогаз України» і ПАТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) розраховують виділити бізнес зі зберігання газу в окремий підрозділ ПАТ «Укртрансгаз» до 1 січня 2019 року.

 

 
Коментарі (0)