ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкртрансгаз: Україна на 20% збільшить транзит російського газу

Укртрансгаз: Україна на 20% збільшить транзит російського газу

В Укртрансгазі очікують на збільшення об'єму транзиту на 20%

В Укртрансгазі очікують на збільшення об'єму транзиту на 20%

Україна завершила проведення профілактичних та ремонтних робіт на транзитних газопроводах. Сьогодні очікується збільшення об'єму транзиту російського газу на 20%. 

Про це повідомляє прес-служба ПАТ «Укртрансгаз», передає Укрінформ.

«У неділю, 16 липня 2017 року, відповідно до графіку проведення профілактичних і ремонтних робіт на транзитних газопроводах, Укртрансгазом та операторами ГТС сусідніх країн було завершено виконання Комплексу планових профілактичних та ремонтних робіт і, відповідно, відновлено повноцінну роботу магістрального газогону «Союз», зупинка якого була головною причиною вимушеного скорочення обсягів транспортування російського газу територією Украіни для європейських споживачів», - зазначили в компанії.

Зокрема, у вівторок, 18 липня, очікується збільшення об'єму транзиту на 20%, також прогнозується подальше поступове нарощування транзитних обсягів до рівня, який був зафіксований на початку проведення комплексу робіт. 

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Укртрансгаз» з 11 по 13 липня проводив профілактичні та ремонтні роботи на магістральних газогонах. Було обмежено прийом природного газу в українську ГТС з РФ, а також транспортування блакитного палива до європейських країн.

Також нагадаємо, що «Укртрансгаз» і польський оператор трубопроводів Gaz-System домовилися збільшити з 1 вересня можливості постачання газу до України з польського напрямку.

 

 
Коментарі (0)