ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниці» не дозволили підвищити тарифи

«Укрзалізниці» не дозволили підвищити тарифи

Планувалося вчергове підняти плату за вантажні перевезення.

Держрегуляторна служба не підтримала пропозицію Мінінфраструктури підвищити тарифи на вантажоперевезення «Укрзалізниці». Про це повідомляє УНІАН.

Дослідження, яке провели регулятори показало - в результаті підвищення тарифів УЗ підприємства понесуть 5.6 мільярдів додаткових витрат. Відтак Дежрегулятрна служба продовжить розглядати проект наказу Міністерства інфраструктури, який передбачає зростання тарифів ПАТ «Укрзалізниця» на перевезення порожніх вагонів для 1 класу вантажів (вугілля, руда, щебінь, сіль) на 95%.

«У тому вигляді, в якому є, рішення про підвищення тарифів навряд чи може бути підтримано. Потрібно шукати таке рішення для залізниці, щоб, з одного боку, «Укрзалізниця» могла спростити адміністрування, з іншого, щоб це не збільшило навантаження на бізнес», – повідомила голова ДРС Ксенія Ляпіна.

Ляпіна додала, що у вантажоперевізників істотно збільшилося навантаження. Це навантаження сягає до 50% підвищення за півроку, і це є «фатально для бізнесу».

Раніше стало відомо, що промислові асоціації направили листа до прем’єр-міністра та інших урядовців, а також голові «Укрзалізниці»в якому закликали відмовитися від зростання порожнього тарифу. На думку асоціацій, безпідставне підвищення залізничних тарифів і вартості використання вагонів «Укрзалізниці» коштувало української промисловості тільки за період з листопада 2017 року по липень 2018 року майже 19 млрд гривень додатково.

 

 
Коментарі (0)