ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниці» не віддали гроші за перевезення студентів

«Укрзалізниці» не віддали гроші за перевезення студентів

«Укрзалізниця» у минулому році недоотримала більше 140 млн грн за перевезення студентів та учнів професійно-технічних закладів, які сплачують за проїзд 50% від повної вартості.

Міністерство освіти і науки за минулий рік заборгувало «Укразалізниці» майже 142 млн грн за перевезення студентів та учнів професійно-технічних закладів. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

«Залізничним транспортом України минулого року скористалися 7,2 млн студентів і учнів професійно-технічних навчальних закладів, з них у далекому сполученні перевезено 2,8 млн – 39 % від усіх пасажирів цього виду сполучення.  Залізниці надали послуг на 160,5 млн грн., а МОН не заплатило за пільговий проїзд студентів та учнів навчальних закладів 141,6 млн», - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що державою встановлена пільга для студентів та учнів професійно-технічних закладів на проїзд у потягах міжміського та приміського сполучення у вигляді 50% від вартості проїзду.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, до літа 2015 року в Україні планують підвищити ціну на залізничні квитки. Також зазначається, що тарифи на пасажирські перевезення підвищаться, якщо якість надання послуг також вийдуть на вищий рівень.

 
Коментарі (0)