ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниці» не вистачає вагонів

«Укрзалізниці» не вистачає вагонів

«Укрзалізниця» вже у наступному році не зможе повністю задовольнити потреби громадян у перевезеннях залізничним транспортом.

У результаті невиділення коштів з державного бюджету на оновлення пасажирського рухомого складу, можливості залізниці до перевезення пасажирів впродовж найближчих п’яти років скоротяться з 60,5 млн до 40 млн пасажирів. Про це «У.К.» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Загальна потреба України у перевезенні пасажирів залізничним транспортом крім приміського сполучення складає близько 60 млн чол. на рік.

Без оновлення парку пасажирських вагонів з урахуванням списання потенційний обсяг перевезень пасажирів зменшиться у 2013 на 200 тис. чол., а у 2017 сягне 1,2 млн чол.

У 2013 році дефіцит пасажирських вагонів складатиме 360 вагонів, а до 2017 року сягне більше  2 тис. вагонів.

На сьогоднішній день з близько 7 тис. пасажирських вагонів 43% працюють у межах нормативного терміну експлуатації, 53% працюють з продовженим терміном експлуатації та 4%  знаходяться за межами нормативного терміну експлуатації.

Щорічно близько 4 тис. пасажирських вагонів потребують проведення планових ремонтів. З них  капітального ремонту потребують 32%. Щорічно вартість проведення планових ремонтів складає  1,5 млрд грн.

Укрзалізниця вже подала на розгляд Міністерства інфраструктури проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік, згідно з яким пропонується спрямувати з державного та місцевих бюджетів понад 2,7 млрд грн на оновлення пасажирського рухомого складу.

 
Коментарі (0)