ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниці» прогнозують мільярдні збитки

«Укрзалізниці» прогнозують мільярдні збитки

«Укрзалізниця» минулого року отримала близько 1 млрд грн чистого збитку. Якщо не підвищити тарифи на вантажні залізничні перевезення, цього року збитки також будуть неминучі.

ПАТ «Укрзалізниця» очікує отримати за підсумками 2015 року, за попередніми неаудованими даними, близько 1 млрд грн чистого збитку. Про це повідомив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в ході засідання Комітету Верховної Ради з питань транспорту.

Зокрема, Міністр підкреслив, що на такий фінансовий результат акціонерної компанії в 2015 році вплинув ряд факторів, зокрема, підвищення норм амортизації, зростання цін на електроенергію та пально-мастильні матеріали, а також девальвація гривні, яка ускладнила обслуговування боргу.

Крім того, пан Пивоварський повідомив, що якщо в 2016 році не буде підвищено тарифи на вантажні перевезення залізничним транспортом, то за підсумками поточного року «Укрзалізниця» отримає близько 6 млрд грн чистого збитку, а обсяг капітальних інвестицій компанії становитиме всього 3,7 млрд грн.

Нагадаємо, в «Укрзалізницю» цього року планують вкласти мільярди гривень. У Мінінфраструктури повідомили, що знайшли додаткові кошти для підприємства.

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
16 Лютого 2016 p. 18:24
Укрзалізниця може бути порізана на металобрухт, який буде продано за кордон подібно до переважної більшості пострадянських промислових підприємств. На виручені гроші продовжиться розбудова конча-заспи.