ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниці» «підкинуть» мільярди на розвиток

«Укрзалізниці» «підкинуть» мільярди на розвиток

В «Укрзалізницю» цього року планують вкласти мільярди гривень. У Мінінфраструктури повідомили, що знайшли додаткові кошти для підприємства.

В «Укрзалізницю» цього року буде вкладено близько 10 млрд грн. Про це заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський на одному з телеканалів.

«На 2016 рік ми бачимо, що зможемо вкласти в «Укрзалізницю» близько 10 млрд грн. Залізничники з часу Георгія Кірпи (Міністр транспорту 2002-2003 рр., Міністр транспорту та зв’язку  2004 р. – ред.) такого не пам’ятають. І на цей рік підприємства завантажені замовленнями, незважаючи на те, що наші природні ринки, куди ми відправляли потяги, закрилися», - сказав він.

Також пан Пивоварський наголосив, що на момент, коли він прийшов у відомство, залізничники працювали в середньому 2-3 дні на тиждень. Між тим, вже на кінець минулого року усі підприємства «Укрзалізниці» та Міністерства інфраструктури завантажені на 100%.

«Усі вийшли на 5 днів, ми підняли зарплати. Ми знайшли додатковий мільярд гривень для того, щоб у четвертому кварталі вкласти більше грошей в інфраструктуру», - заявив Міністр.

Нагадаємо, у Мінінфраструктури заявляють, що 90% залізничної інфраструктури необхідно списати через її зношеність. Між тим, у відомстві обіцяють завершити корпоратизацію «Укрзалізниці» вже до весни.

 
Коментарі (0)