ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» адаптує для інвалідів вокзали та станції

«Укрзалізниця» адаптує для інвалідів вокзали та станції

«Укрзалізниця» адаптує вокзали та станції для людей з обмеженими можливостями. Наразі близько десятку платформ облаштовані новими переходами-пандусами. Ще стільки ж чекають на оновлення.

«Укрзалізниця» продовжує програму адаптації вокзалів та залізничних станцій для людей на візках та осіб з вадами зору. Завдяки цим заходам вокзали, каси, санітарні кімнати, пасажирські платформи стануть зручнішими для людей з обмеженими можливостями, про це повідомляє сайт уряду.

Роботи з облаштування нових переходів-пандусів до пасажирських платформ та ремонту існуючих проведено на 5 станціях Південно-Західної залізниці та 4 Південної залізниці, 4 станціях і пасажирських платформах Придніпровської залізниці. Такі ж роботи для покращення умов для людей з обмеженими можливостями проводяться на станціях  у Львові, Івано-Францівську,  Одесі, Тернополі, Підволочинськ, Жмеринці, Козятині, Сумах, Дніпропетровську, Запоріжжі-1, Кіровограді, Чернівцях та на станції Дарниця.

На вокзалах також створені постійно діючі групи допомоги, які, у разі потреби, супроводжують людину територією вокзалу, допомагають придбати квитки, здійснити посадку та доставити багаж.

«За 10 місяців цього року «Укрзалізниця» перевезла у таких вагонах понад 1500 пасажирів», - зазначається у повідомленні.

Наразі 19 спеціалізованих пасажирських вагонів курсують на залізницях України, де виділено до восьми посадкових місць для пасажирів з інвалідністю у кожному вагоні.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, через бойові дії маршрути поїздів Київ-Луганськ та Одеса-Луганськ обмежено до Красного Лиману.

 
Коментарі (0)