ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» недоотримала мільйони за перевезення пільговиків

«Укрзалізниця» недоотримала мільйони за перевезення пільговиків

Впродовж останнього місяця облдержадміністрації скоротили заборгованість перед «Укрзалізницею» за перевезення пільгової категорії пасажирів. Однак, попри це борг залишається значним. Найбільше, як і раніше, недоотримала коштів Південно-Західна залізниця.

«Укрзалізниця» недоотримала 150 млн грн компенсацій за перевезення пільговиків у приміському сполученні впродовж 10 місяців. Про це повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.

«На сьогодні рівень розрахунків із залізницями за пільговиків вкрай низький. За 10 місяців поточного року у приміському сполученні залізниці України перевезли пасажирів пільгових категорій на 269 млн грн, а отримали від облдержадміністрацій компенсацій 119 млн грн, або лише 44,4%» - зазначається у повідомленні.

При цьому уточнюється, що найбільше коштів за цей період недоотримала Південно-Західна залізниця – 59,8 млн грн. Вона перевезла пільговиків на суму 84,6 млн грн (компенсовано лише 29,3% від фактичного обсягу перевезень).

Південна залізниця очікує на повернення 33,4 млн грн (компенсовано 37,5%); Львівська залізниця перевезла пасажирів пільгових категорій на 54,7 млн грн – недоотримала 24,8 млн грн (компенсовано 54,6%); Придніпровська надала послуг на 38,9 млн грн (компенсовано 59,8%). Рівень розрахунків із Донецькою залізницею становить 49,3%, хоча пільговиків перевезено на 14,2 млн грн.

Найбільший відсоток компенсацій у Одеської залізниці – 62,8%. Вона перевезла пільговиків на 23,1 млн грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, станом на  кінець жовтня борг обладміністрацій перед «Укрзалізницею» за перевезення пільгової категорії пасажирів у дальньому та приміському сполученні становив понад 300 млн грн.

Нагадаємо, на залізницях України у повному обсязі надається пільговий проїзд 25 категоріям громадян. Пільгові категорії громадян становлять близько 70% від усіх перевезених пасажирів у приміському сполученні. Збитки залізничного транспорту загального користування від використання пільгових тарифів повинні відшкодовуватися залізницям за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того, яким органом прийнято рішення щодо введення відповідних пільг.

 
Коментарі (0)