ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» змусить українців користуватися поїздами Hyundai

«Укрзалізниця» змусить українців користуватися поїздами Hyundai

«Укрзалізниця» скоротить число прямих нічних поїздів з Києва до Харкова і Львова на користь денних швидкісних поїздів Hyundai

«Укрзалізниця» скоротить число прямих нічних поїздів з Києва до Харкова і Львова на користь денних швидкісних поїздів Hyundai. Це передбачено новим розкладом руху поїздів на 2012 і 2013 року, яка набуде чинності з 27 травня.

Як повідомило відомство, зокрема, курсування поїзда 91/92 Київ-Львів (з Києва – о 22:15, у Львові – о 6:32) скасовується, а його номер буде переданий поїзду 359/360 Київ-Львів (з Києва – о 15:42, у Львові – о 6:43).

При цьому останній завдяки підвищенню маршрутної швидкості до 50 км/год. буде переведений в категорію «швидкий» і стане прибуватиме до Львова о 4:37, повідомляє газета «Сегодня».

«У зв'язку зі скороченням кількості поїздів у даному напрямку перевезення пасажирів передбачаються денними швидкісними потягами Львів-Київ виробництва компанії Hyundai», - йдеться в коментарі адміністрації.

Крім того, «Укрзалізниця» повідомила, що нічний поїзд 343/344 сполученням Київ-Харків також скасовується, а перевезення пасажирів передбачається денними швидкісними поїздами Hyundai сполученням Харків-Київ, швидкість яких сягатиме 160 км/год., і які зможуть здійснювати по три рейси в обидві сторони протягом одного дня.

«Таким чином, залізничним транспортом зможе подорожувати значно більша кількість пасажирів: загальна кількість місць у міжрегіональному електропоїзді Hyundai в дев’ятивагонній комплектації – 579, з яких першого класу – 168, другого класу – 411», - повідомили в «Укрзалізниці».

Раніше заступник генерального директора «Укрзалізниці» Ігор Гладких заявив, що швидкісний залізничний рух в Україні планується запровадити з 27 травня 2012 року, проте його розклад поки відсутній.

Згідно з планами «Укрзалізниці», поїзди виробництва Hyundai Rotem з'єднають швидкісним рухом українські міста. Вони долатимуть відстань від столиці до Харкова за 3,5 години, з Києва до Львова – за 4,5 години, з Києва до Донецька – за 5,5 годин.

При цьому, за словами Ігоря Гладких, вартість квитків на міжрегіональні електропоїзди Hyundai «Укрзалізниця» озвучить в кінці травня після завершення обкатки перших складів.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)