ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» продовжує потерпати від збитків

«Укрзалізниця» продовжує потерпати від збитків

Збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень за п'ять місяців поточного року сягнули майже 3 млрд грн. Негативні фінансові результати вдалося покрити за рахунок доходів від перевезення вантажів.

«Укрзалізниця» у січні-травні 2013 року отримала майже 3 млрд грн збитків від перевезення пасажирів у дальньому та приміському сполученнях. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Збитки від перевезення пасажирів у дальньому сполученні склали 1,4 млрд грн, у приміському - 1,4 млрд грн, від пільгових перевезень - 178 млн грн.

«За п'ять місяців 2013 року залізницями перевезено пільгових категорій громадян на суму 249,3 млн грн, а компенсації отримано 69,4 млн грн, або 28%», - наголошується у повідомленні відомства. Слід зазначити, що у приміському сполученні пільговики становлять майже 80% усіх перевезених пасажирів

Негативні фінансові результати «Укрзалізниця» покрила за рахунок власних доходів від перевезення вантажів. Разом з тим в адміністрації відзначають, що в умовах державної дотації ці кошти могли б бути спрямовані на довгострокові капітальні вкладення.

За останні 5 з половиною років з 2008 по 2013 роки збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень сягнули 34,7 млрд грн. У відомстві зазначають, що ця сума рівнозначна закупівлі більш ніж 140 нових сучасних швидкісних поїздів.

Раніше «Україна Комунальна» повідомляла, що питання реформування залізничного транспорту залишається найактуальнішим та найважливішим для галузі. Для прикладу,   зношеність основних фондів, зокрема, тягового рухомого складу досягає 90%.

 
Коментарі (0)