ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» терпить збитки

«Укрзалізниця» терпить збитки

«Укрзалізниця» підрахувала суму збитків, які понесла у минулому році. Відтак, лише зіткнення електропоїздів із сторонніми предметами коштувало компанії майже у 10 млн грн.

«Укрзалізниця» підрахувала збитки за 2014 рік. Зокрема, у 2014 році відомство понесло фінансові втрати через зіткнення електропоїздів  Hyundai Rotem та ЕКр-1 «Тарпан» із сторонніми предметами загальною сумою 9,6 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Крім цього, через зіткнення електропоїздів з автотранспортом та наїзд на тварин, які потрапляли на колії, що призвело до пошкодження рухомого складу, Українська залізнична швидкісна компанія у 2014 році зазнала 602,5 тис. грн збитків.

«У результаті зіткнення електропоїзда HRCS006 із електронавантажувачем на перегоні Біличі – Святошино 9 липня 2014 року сума збитків складає 8,4 млн грн (720 тис. дол США). Через зіткнення 8 січня 2014 р. електропоїзда HRCS2 №004 з легковим автомобілем компанії завдано понад 35 тис. грн (4370 дол США) збитків», - відзначають у відомстві.

Через наїзд на диких тварин 18 грудня було пошкоджено головний вагон електропоїзда HRCS2 №004, на відновлення вагону необхідно близько 550 тис. грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниці» потрібно сотні мільйонів гривень на відновлення пристроїв електропостачання у зоні АТО. Сума коштів, які потрібно витратити на реконструкцію залізниці на сході України коригуватиметься після завершення бойових дій.

 
Коментарі (0)