ГоловнаНовини ЖКГТранспортВідновлення залізниці на Сході коштуватиме мільйони

Відновлення залізниці на Сході коштуватиме мільйони

«Укрзалізниці» потрібно сотні мільйонів гривень на відновлення пристроїв електропостачання у зоні АТО. Сума коштів, які потрібно витратити на реконструкцію залізниці на сході України коригуватиметься після завершення бойових дій.

«Укрзалізниця» оцінила ремонт пристроїв електропостачання в зоні проведення АТО в 341,5 млн гривень. Сума визначена на підставі первинних оглядів та буде скоригована після завершення бойових дій на сході країни, повідомляє «Уніан» з посиланням на прес-службу «Укрзалізниці».

«У зоні проведення АТО були пошкоджені пристрої електропостачання по Донецькій залізниці... Загальна орієнтовна вартість відновлювальних робіт становить 341,5 млн грн. Сума необхідних коштів визначена на підставі первинних оглядів і коригуватиметься після закінчення бойових дій в зоні проведення АТО і розробки проектно-кошторисної документації», - повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, відновлення чекають 6 тягових підстанцій; 370 км контактної мережі за основними напрямками Красний Лиман - Шпичкіне, Красний Лиман - Курдюмівка, Очеретине - Горлівка - Байрак, Костянтинівка - Байрак - Вуглегірськ - Дебальцеве - Червона Могила, Ясинувата - Вуглегірськ та інші; 233 км пристроїв енергетики; 7 будівель і споруд.

Крім цього, в «Укрзалізниці» повідомили, що сума фінансування на реконструкцію та капітальне будівництво ще не остаточна, адже план проекту лише формується.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, в «Укрзалізниці» порахували кількість вимушених переселенців, яких залізничники безкоштовно перевезли з зони АТО. Таких налічується близько 15 тисяч.

 
Коментарі (0)