ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» терпить збитки через пільговиків

«Укрзалізниця» терпить збитки через пільговиків

Перевезення пільговиків «б’ють» по фінансовому стані «Укрзалізниці», а точніше заборгованість відповідних відомств за перевезення пільгових категорій. В «Укрзалізниці» заявляють,що борг за перевезення таких пасажирів у цьому році становить більше 250 млн

«Укрзалізниця» за перше півріччя цього року недоотримала від облрад, райдержадміністрацій та міністерства освіти і науки України 260,6 млн грн. за пільгові перевезення громадян, що приблизно становить 75% від загальної суми наданих послуг. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

«Зокрема, пільговиків, за яких мають розрахуватися місцеві держадміністрації, перевезено на суму 220,9 млн грн, студентів та учнів професійно-технічних навчальних закладів, за яких заборгувало МОН, – 100,9 млн грн, дітей віком від 6 до 14 років – на суму 26,9 млн грн.», - повідомляють в компанії.

Крім цього, в «Укрзалізниці» відзначають, що така ситуація з розрахунками негативно впливає в першу чергу на приміському сполученні, більшість пасажирів якого належить до пільгових категорій.

«Лідерами» з неповернення коштів за пільгові перевезення у приміському сполученні є небідні регіони: м. Київ та Київська ОДА (31,8 млн грн), Львівська обл. (9,7 млн грн), Харківська обл. (20,4 млн грн), які загалом заборгували майже 62 млн грн.», - наголосили в прес-службі.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Державна адміністрація залізничного транспорту України оголосила своїм кредиторам про технічний дефолт. Однак, в «Укрзалізниці» збираються реструктуризувати борг, сума якого становить близько 32 млрд грн.

 
Коментарі (0)