ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» «докотилась» до технічного дефолту

«Укрзалізниця» «докотилась» до технічного дефолту

Державна адміністрація залізничного транспорту України оголосила своїм кредиторам про технічний дефолт. Однак, в «Укрзалізниці» збираються реструктуризувати борг, сума якого становить близько 32 млрд грн

«Укрзалізниця» оголосила своїм кредиторам технічний дефолт. Про це на брифінгу повідомив виконуючий обов'язки голови «Укрзалізниці» Максим Бланк.

«Сьогодні ми повідомили нашим кредиторам про настання технічного дефолту за певними борговими зобов'язаннями «Укрзалізниці» і про початок переговорного процесу щодо внутрішньому боргу, а також повідомили внутрішнім і зовнішнім кредиторам про напрямки й обсяги реструктуризації, яку «Укрзалізниця» планує провести в 2015 році», - заявив пан Бланк.

Зокрема, «Укрзалізниця» не провела платежі деякими двосторонніми кредитними договорами з українськими кредиторами. Це спричинило перехресне невиконання зобов’язань за деякими іншими кредитами, включаючи позики стосовно Облігацій участі у позиках на суму 500 000 000 доларів США зі ставкою доходності 9,5% та строком погашення у 2018 році.

Однак, «Укрзалізниця» планує реструктуризувати зовнішній борг на суму майже 32 млрд грн.

««Укрзалізниця» протягом найближчих тижнів розпочне обговорення з кредиторами групи щодо можливої боргової операції реструктуризації з метою вирішення питання щодо досягнення групою стійкого економічного та фінансового становища. Боргова операція буде охоплювати фінансову заборгованість, яку група заборгувала приватному сектору, в тому числі єврооблігації», - зазначають в компанії.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, українцям пропонують більше 100 відремонтованих пасажирських вагонів. Близько двох десятків вагонів були капітально відремонтовані залізничниками, ще до 92 вагонів було застосовано деповський вид ремонту.

 
Коментарі (0)