ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГ«Укрзалізниця» тоне у збитках за пасажирські перевезення

«Укрзалізниця» тоне у збитках за пасажирські перевезення

Хоча «Укрзалізниця» з початку року скоротила пасажирські перевезення майже на 3% порівняно з минулим роком, її збитки продовжують зростати.

Державна адміністрація залізничного транспорту у січні-березні 2014 року скоротила перевезення пасажирів порівняно з аналогічним періодом 2013 року на 2,8% - до 93,4 млн осіб. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Згідно з повідомленням, пасажиропотік за вказаний період скоротився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 13,9% - до 8,38 млрд пас./км.

При цьому у прес-службі адміністрації зазначають, що дохід «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень у січні-березні поточного року становив понад 1,1 млрд грн, тоді як залізниці перевезли пасажирів на суму 3,18 млрд грн. У результаті відомство зазнало збитків на суму більше 2 млрд грн.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, заборгованість облдержадміністрацій за перевезення пільговиків у приміських поїздах за І квартал 2014 року перевищила 58 млн грн.

«З січня по березень 2014 року у приміському сполученні залізниці України перевезли пасажирів пільгових категорій на 72 млн грн, а отримали від облдержадміністрацій компенсацій 14 млн грн» - наголошували в «Укрзалізниці».

 
Коментарі (0)