ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» віддаляється від держави

«Укрзалізниця» віддаляється від держави

Постанову про створення акціонерного товариства «Укрзалізниця» може бути прийнято протягом найближчих 10 днів

Про це повідомив Міністр інфраструктури Борис Колесніков, презентуючи концепцію Державної цільової програми розвитку аеропортів до 2013 року.

«У найближчі 10 днів буде прийнято постанову про створення акціонерного товариства. До цього вже все готово», - зазначив Міністр.

За словами чиновника, тепловози, електровози, депо та залізничні шляхи залишаться державними. Також Міністр додав, що пасажирські перевезення теж будуть державними не менше 10 років.

Нагадаємо, 23 лютого 2012 року Верховна Рада прийняла в другому читанні запропоновані Кабінетом Міністрів законопроекти № 9337 «про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» і № 9377 про внесення змін до Закону України «Про залізничний транспорт». 

Запланована реформа залізничного транспорту України триватиме 7 років і буде повністю завершена до 2019 року.

Реформування залізничного транспорту України відбуватиметься в три етапи. На першому етапі (2012-2013 роки) буде створена єдина державна акціонерна компанія,  яка розділить функції з державою.

На другому етапі (2013-2015 роки) будуть утворені вертикально інтегровані виробничо-технологічні системи залізничного транспорту, структуровані за видами діяльності.

На третьому етапі (2016-2019 роки) буде ліквідовано перехресне субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних і утворено господарське товариство у сфері пасажирських перевезень.

Також пан Колесніков заявив, що проведення конкурсу з передачі в концесію аеропорту «Бориспіль», заплановано на перше півріччя 2013 року. Що стосується, чергових концесій, то Міністр лише зазначив, що їх механізм буде спрощено.

Джерело: УНІАН, Економічна Правда

 
Коментарі (0)