ГоловнаНовини ЖКГТранспортАеропорт «Бориспіль» прийме приватні інвестиції

Аеропорт «Бориспіль» прийме приватні інвестиції

Аеропорт «Бориспіль» найближчим часом можуть передати в концесію.

 

На вчорашньому засіданні Кабінету Міністрів було прийнято постанову «Про внесення змін до переліку об'єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію», повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Для вибору концесіонера буде проведено конкурс, його умови міністерство обіцяє розробити найближчим часом. Головна мета концесії – трансформація аеропорту в міжнародний хаб. «Ця стратегія збігається з баченням базових авіакомпаній, які вже почали нарощувати транзитні пасажиропотоки», - зазначають у міністерстві.

У концесію буде передано цілісний майновий комплекс аеропорту, а не окреме майно. «Це дозволить не тільки комерційно експлуатувати новий термінал, але й здійснювати його комплексний розвиток», - пояснили в прес-службі Мінінфраструктури.

Передбачається, що концесіонер спрямує у розвиток об’єкта інфраструктури в найближчі два роки не менше 2,3 млрд грн. При цьому (оскільки договори концесії укладаються на термін не менше 10 років)  очікується, що лише за перше десятиліття бюджет отримає не менше 1,5 млрд грн концесійних платежів. Важливо й те, що виплати по зовнішніх вже існуючих запозиченнях у розмірі 4,8 млрд грн аеропорту будуть здійснюватися майбутнім концесіонером.

Після закінчення проекту всі збудовані в межах концесії нові об’єкти інфраструктури залишаться в розпорядженні держави.

Як повідомлялося раніше, уряд готує масштабний продаж державного майна. Менше 300 підприємств Кабмін збереже серед заборонених до приватизації, а інші 1200 компаній будуть виключені зі списку. В результаті на торги виставлять ключові енергетичні підприємства, шахти і спиртзаводи.

 

 
Коментарі (0)