ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» відкрила оновлений Бескидський тунель

«Укрзалізниця» відкрила оновлений Бескидський тунель

Пропускна здатність нового залізничного тунелю, що сполучає Львівську область із Закарпаттям, вдвічі вища, ніж старого

Пропускна здатність нового залізничного тунелю, що сполучає Львівську область із Закарпаттям, вдвічі вища, ніж старого

У четвер, 24 травня, державне підприємство «Укрзалізниця» відкрило рух новим Бескидським тунелем.

«Дав дозвіл на рух новим двоколійним Бескидським тунелем. Крізь тунель пройшов перший вантажний поїзд. Рух пасажирських стартує уже завтра (25 травня. – Ред.), поїздом «Одеса – Ужгород», – повідомив на своїй сторінці в Facebook в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Цей залізничний тунель став частиною V Критського міжнародного транспортного коридору, що проходить маршрутом Трієст (Італія) – Любляна (Словенія) – Будапешт (Угорщина) – Братислава (Словаччина) – Ужгород – Львів.

Двоколійний тунель, на який припадатиме 60% залізничних перевезень між Україною та Європейською Союзом, збільшить пропускну здатність цієї ділянки міжнародного коридору вдвічі – з 40-45 пар до 100 пар поїздів на добу.

Поїзди зможуть проїжджати через новий Бескидський тунель на швидкості 60 км/год, тоді як у старому одноколійному вони не могли рухатися швидше за 40 км/год.

Євген Кравцов зазначив, що в разі закриття залізничного сполучення через Бескиди Україна щорічно втрачала б до 2 млрд грн.

Старий 132-річний тунель, розташований в 30 м від нового, буде законсервовано. «Укрзалізниця» планує використовувати його для можливої ​​евакуації людей, тому між двома тунелями було побудовано три евакуаційних переходи.

 

 
Коментарі (0)