ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» відзвітувала про перевезення з зони АТО

«Укрзалізниця» відзвітувала про перевезення з зони АТО

В «Укрзалізниці» порахували кількість вимушених переселенців, яких залізничники безкоштовно перевезли з зони АТО. Таких налічується близько 15 тисяч.

Станом на 24 грудня «Укрзалізниця» безкоштовно перевезла з зони АТО 14,5 тис. вимушених переселенців. Про це «Україні Комунальній» повідомили в прес-службі відомства.

«Станом на 24 грудня залізниці України на замовлення Міжвідомчого координаційного штабу перевезли на безоплатній основі 14,5 тис. вимушених переселенців з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. Всім пасажирам  безкоштовно надавалися чай, кава, печиво та постільна білизна», – йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, у Мінінфраструктури впевнені, що тарифи на залізничні перевезення необхідно розділити на соціальні та ринкові. І якщо вантажний тариф має бути ринковим, то пасажирські перевезення необхідно дотувати, і це нормально. Відповідної думки притримується Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. 
 
«Відповідна дискусія з гравцями ринку вже розпочата і буде вестися ще кілька тижнів. Практично у всьому світі пасажирські перевезення дотуються, цільові дотації - це нормально. Але вантажний тариф має бути ринковим», - заявив пан Пивоварський. Крім того, Міністр заявив, що всі пільги повинні бути цільовими і монетизованими.
 
Коментарі (0)