ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» вимагає реформування

«Укрзалізниця» вимагає реформування

В «Укрзалізниці» очікують на прийняття постанови Уряду «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця»

Прийняття відповідної постанови Урядом відкладається вже більше ніж на  півроку. В «Укрзалізниці» очкують, що започатковане структурне реформування ​​дозволить здійснити реальні заходи щодо вдосконалення системи управління залізничним транспортом. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Передбачається, що розмежування функції державного і господарського управління галуззю, а також  використання механізмів для підвищення конкурентоспроможності українських залізниць, сприятиме зростанню дохідності галузі, а от же і збільшенню  обов'язкових платежів до бюджетів усіх рівнів.

Крім того, з’являться підстави для встановлення тарифів на залізничні перевезення з урахуванням інвестиційної складової, спрямованої на відновлення рухомого складу.

За висновками експертів реформування галузі необхідне передусім для створення механізмів для залучення можливих джерел фінансування, щоб оновити основні фонди, ступінь зносу яких став уже критичним.

У разі своєчасного проведення усіх запланованих етапів реформування, згідно з висновками експертів, зношеність основних фондів галузі має зменшитися із 85% до 60%, обсяги перевезень зростуть на 20-25%, покращиться продуктивність рухомого складу на 20-30%.

 
Коментарі (0)