ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» втратила через коронавируса 3,5 мільярда гривень

«Укрзалізниця» втратила через коронавируса 3,5 мільярда гривень

За чотири місяці 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року доходи від вантажних перевезень скоротилися на 10,4%, а від пасажирських - на 35,4%

За чотири місяці 2020 року порівняно з аналогічним періодом минулого року доходи від вантажних перевезень скоротилися на 10,4%, а від пасажирських - на 35,4%.

"Укрзалізниця" в 1 кварталі поточного року втратила майже 3,5 мільярда гривень через введення карантину в Україні для запобігання поширенню коронавируса COVID-19. Про це прес-служба АТ "Укрзалізниці" повідомила у відповідь на запит APnews.

За даними компанії, 1 квартал року був збитковим, загальний дохід склав близько 7 мільярдів гривень, а загальні втрати склали 3414 мільйона гривень.

"Чистий фінансовий результат діяльності АТ" Укрзалізниця "за підсумками 1 кварталу 2020 збитковий і склав близько 7 млрд грн у зв'язку з призупиненням діяльності з 11 березня і зростання курсу іноземних валют по відношенню до гривні. За даними фінансової звітності (управлінський звіт) за 4 місяці 2020 по порівнянні з аналогічним періодом минулого року доходи від вантажних перевезень скоротилися на 2477 млн ​​грн (-10,4%), а від пасажирських перевезень - зменшилися на 937 млн ​​грн (-35, 4%) ", - йдеться в листі.

При цьому тільки в квітні дохід від вантажних перевезень знизилися до відповідного періоду минулого року на 29%, а в травні - на 30%. У той же пасажирські перевезення в квітні-травні зовсім не здійснювалися.

Для скорочення витрат компанія робила такі кроки:

надання працівникам щорічних відпусток;

надання відпусток без збереження заробітної плати за заявою працівника;

введення режимів простою;

скороченого робочого тижня;

внесення змін до графіків роботи за погодженням з працівниками та профспілками.

 

 
Коментарі (0)