ГоловнаНовини ЖКГТранспортУкрзалізниця запевняє, що колії готові до швидкісного руху

Укрзалізниця запевняє, що колії готові до швидкісного руху

Укрзалізниця завершує підготовку залізничного полотна до впровадження прискореного руху пасажирських поїздів між містами, що будуть приймати Євро-2012. Залишилося менше 5% робіт

Державна адміністрація залізничного транспорту України завершує підготовку залізничного полотна до впровадження прискореного руху пасажирських поїздів між містами, що будуть приймати Євро-2012. Залишилося виконати менше 5% робіт, які будуть закінчені до 25 травня 2012 року.

Про це повідомив начальник Головного управління колійного господарства Укрзалізниці Євген Юрковський, інформує прес-служба.

У рамках підготовки швидкісного пасажирського коридору Львів – Київ – Харків – Донецьк, основні роботи були розгорнуті на напрямку між Львовом, Києвом та Донецьком. У 2010 році був проведений аналіз даного напрямку, на основі якого складені плани, графік та виділені ресурси для робіт на 2011 – 2012 роки.

«У минулому році були виконані основні найскладніші роботи. Зокрема, здійснена модернізація 390 км колій, які були вже непридатними. На таких ділянках повністю знімалась рейко-шпальна решітка та укладалися нові матеріали за новими технологіями... Також проведений великий обсяг  робіт із капітального ремонту колії – це коли укладаються в колію матеріали, котрі пройшли відповідний ремонт. Також проведені роботи із середнього ремонту колії, комплексно-оздоровчого ремонту, заміни стрілочних переводів, виправлення стрілочних переводів, заміни рейок новими», – розповів Євген Юрковський.

Він підкреслив, що при виконанні реконструкції напрямку прискореного руху також були впроваджені нові технології, конструкції та матеріали верхньої будови колії. Зокрема, укладено 465 комплектів на 49 станціях безстикових стрілочних переводів, які дають змогу підвищити швидкість руху поїздів по станції до 140 км/год. Облаштовані безстикові колії довжиною в перегін для створення так званої «оксамитової колії»  – 1,7 тис. км. Загальна вартість виконаних робіт склала 3,07 млрд грн.

Роботи, які були виконані колійним господарством Укрзалізниці, дали змогу курсувати новому рухомому складу на 779 км колії  зі швидкістю до 160км/год, на 385 км  колії – до 140км/год та на 428 км – до 120 км/год, зазначається у повідомленні.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)