ГоловнаНовини ЖКГТранспорт«Укрзалізниця» знайшла 5 млрд на оновлення рухомого складу

«Укрзалізниця» знайшла 5 млрд на оновлення рухомого складу

ПАТ «Укрзалізниця» у своєму фінансовому плані на 2016 рік планує залучити 11,2 млрд капітальних інвестицій, частина з яких піде на оновлення рухомого складу. Втім, пасажирам рано радіти - левова частка коштів піде на закупівлю вантажних вагонів

 

«Укрзалізниця» презентувала свій консолідований фінплан на 2016 рік, який, на думку керівництва компанії, дозволить реалізувати всі пріоритетні програами розвитку, а також зберегти пільги для працівників галузі.

За словами в. о. голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова, у процесі погодження проекту фінплану з міністерствами, відомствами і представниками бізнесу в кінцевому підсумку обсяг капітальних інвестицій склав майже 11,2 млрд. грн., у тому числі 9,5 млрд. – це власні кошти Укрзалізниці. Відповідно до цього були відкориговані плани щодо оновлення і ремонту рухомого складу, капітального будівництва.

Так, пріоритетним напрямком інвестиційної діяльності ПАТ «Укрзалізниця» є оновлення залізничного  рухомого  складу. Придбання нового та модернізація наявного парку у 2016 році передбачено на загальну суму 5,6 млрд. грн.

Зокрема, за рахунок коштів, залучених від міжнародних фінансових організацій,  планується придбати 1100-1300 напіввагонів на загальну суму 875,2 млн. грн. Також за рахунок власних коштів планується придбати рухомого складу на загальну суму 1,6 млрд. грн., у тому числі 31 пасажирський вагон, 270 вантажних вагонів та 55 одиниць колійної техніки.

Окрім того, планується здійснити модернізацію основних засобів на суму 3577 млн. грн. у тому числі модернізацію вантажних, пасажирських вагонів, тягового рухомого складу, колійного та іншого рухомого складу на суму 3023,7 млн. грн., зокрема за рахунок власних коштів на суму 2926,3 млн. грн.

«Наразі ми тісно співпрацюємо з ЄБРР і Європейським інвестиційним банком, і сподіваємося, що зможемо залучити кошти на електрифікацію пріоритетних залізничних напрямків, зокрема, ділянки Долинська – Миколаїв», - додав Євген Кравцов.

За його словами, на 2016 рік збережено соціальну складову для працівників галузі.

«Так, ми скоротили програми капітального будівництва, плани з модернізації по різних господарствах галузі, але ми не проводили скорочення по соціальних статтях», - повідомив Євген Кравцов. При цьому він додав, що у разі стабілізації економічної ситуації в державі загалом і в залізничній галузі зокрема, керівництво компанії працюватиме над переглядом соціальних статей.

 

 
Коментарі (0)