ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГУкрзалізниця знову намагається підвищити тарифи

Укрзалізниця знову намагається підвищити тарифи

Керівництво державного залізничного монополіста ПАТ "Укрзалізниця" розраховує підвищити свої тарифи на вантажоперевезення, незважаючи на попередні невдалі спроби.

 

Про це повідомив сьогодні голова наглядової ради "УЗ" перший заступник міністра інфраструктури Євген Кравцов.

"Чисто технічно ми вже не встигнемо провести підвищення з 1 травня. Календарно не вийде. Але ми розраховуємо, що після консенсуальной домовленості щодо розміру індексації підвищення буде проведено в червні-липні поточного року", - сказав він.

За словами Е. Кравцова, розмір індексації все ще обговорюється. "Розглядаються різні варіанти. Але з урахуванням того, що вже минуло 4 місяці без підвищення, ми зможемо виручити не більше 22 млрд грн.", - уточнив він.

Нагадаємо, раніше Державна регуляторна служба України відмовила Міністерству інфраструктури в узгодженні наказу про підвищення тарифів на вантажні перевезення державним залізничним монополістом ПАТ "Укрзалізниця". 

Відповідне рішення прийнято головою ДРСУ Ксенією Ляпіною. У пояснювальній записці зазначається, що проект наказу не враховує цілий ряд принципів державної регуляторної політики – прозорість, адекватність, збалансованість і передбачуваність. 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Квітня 2017 p. 21:07
Не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші -- лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.-----------------------------------------------------------------------------------------------------Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році замість радянського рубля ввели українську національну валюту - купонокарбованець, і по номіналу прирівняли його до радянського рубля. За час з 1992 року по 1996 рік купонокарбованець знецінили у сотні тисяч разів. У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і за час з 1996-го року до 2014-й рік гривню знецінили приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця .