ГоловнаПублікаціїФінансування ЖКГУмови призначення субсидій особам, які перебували за кордоном понад 60 днів

Умови призначення субсидій особам, які перебували за кордоном понад 60 днів

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії
Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, що сам факт перебування за кордоном не є підставою відмовляти у субсидії, якщо людина:
 
- отримує в Україні пенсію чи інші офіційні доходи, такі як стипендія, допомога при народженні дитини; 
- перебуває на лікуванні, навчанні чи у відрядженні; 
- декларує в Україні доходи і сплачує ЄСВ.
 
До останнього випадку відносяться заробітчани, які вправі задекларувати в Україні свої заробітки, сплатити ЄСВ і на основі цього отримати субсидію.
 
Також є випадки, коли громадяни України працюють за кордоном офіційно і сплачують там ЄСВ. За посиланням перелік країн, з якими в України є угоди в сфері соціального забезпечення та пенсійного страхування.
 

Тому, якщо такий громадянин сплачує ЄСВ за кордоном і підтверджує це документально, субсидію в Україні домогосподарство, в якому він зареєстрований, має право отримати на загальних умовах. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
05 Жовтня 2018 p. 20:07
Кравчуко-кучми, фундатори Украєни, знищивши вітчизняне виробництво, заклали державу з тотальним безробіттям. Ви десь бачили яку - небудь сучасну техніку або прилади українського виробництва? Їх просто-напросто не випускають. Пострадянські промислові підприємтва порізані на металобрухт і у вигляді вторсировини продані олігархами за кордон. Оскільки замість них нових не створено, то тепер немає підприємств, немає робочих місць, немає де працювати. Тобто, у великій кількості безробітних винні не самі безробітні, а ті, хто їх напродукував.
Коля Пухов
05 Жовтня 2018 p. 20:25
Натомість утиски з боку держави , наприклад, по тим же субсидіям, напрямлені саме на безробітних.
Коля Пухов
05 Жовтня 2018 p. 20:29
Субсидії - це зараз актуальна тема, бо комунальні платежі - це єдиний вид платежів, де держава хоч трохи компенсує постійне знецінення національних грошей. Адже насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюється гривня - лише зовні це виглядає , як підвищення цін і тарифів. Але знецінення гривні стосується усіх і постійно, а часткова компенсація цього знецінення надається вибірково і тимчасово.