ГоловнаНовини ЖКГПодіїУправління Запорізької АЕС погоджують із російськими військовими - МАГАТЕ

Управління Запорізької АЕС погоджують із російськими військовими - МАГАТЕ

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловило занепокоєння через повідомлення про те, що керівництво ЗАЕС тепер виконує розпорядження російських військових
Учора, 6 березня, Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) висловило занепокоєння через повідомлення про те, що керівництво ЗАЕС тепер виконує розпорядження російських військових, а будь-які дії з управління станцією тепер потрібно попередньо погоджувати з російськими військовими.
 
Про це повідомила пресслужба МАГАТЕ.
 
Спостерігаються проблеми зі зв'язком із персоналом станції, т.к. російські окупанти вивели з ладу мобільні мережі та інтернет. Достовірну інформацію з території АЕС неможливо отримати у вигляді звичайних каналів зв'язку. Зазначається, що стаціонарні телефонні лінії, електронна пошта та факс недоступні. Мобільна мережа є, але дуже погана якість.
 
Наразі на АЕС працюють 2 із 6 реакторів. Радіаційне тло залишається в межах норми.
 
Російські війська захопили Запорізьку АЕС після бою, під час якого сталося загоряння у навчально-тренувальному центрі, пожежу вдалося ліквідувати до 7 ранку.
 

Раніше Україна звинуватила кремлівське керівництво у тому, що воно поставило під загрозу ядерну безпеку. Речник Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що обстріли ЗАЕС свідчать про необхідність запровадження безпольотної зони над територією України. Це має дозволити захистити не лише українців, а й мешканців сусідніх країн. 

 
Коментарі (0)