ГоловнаНовини ЖКГПодіїУпродовж карантину виплачено 7,5 млрд грн допомоги по безробіттю - Мінекономіки

Упродовж карантину виплачено 7,5 млрд грн допомоги по безробіттю - Мінекономіки

В Україні зупинилося зростання кількості безробітних. Також відсутня заборгованість з виплати допомоги з безробіття.
В Україні зупинилося зростання кількості безробітних. Також відсутня заборгованість з виплати допомоги з безробіття.
 
Про це заявив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, повідомляє пресслужба міністерства.
 
“Зростання кількості зареєстрованих безробітних зупинилося. Реєстрацію для безробітних було максимально спрощено. Наразі при максимально ліберальному підході цифра кількості зареєстрованих у центрах зайнятості зупинилася”, — заявив Ігор Петрашко.
 
За його словами, щоб підприємства не звільняли людей, уряд запровадив програму так званого часткового безробіття, якою скористалося близько 240 суб’єктів.
 
“Тим самим, нам вдалося зберегти робочі місця для 380 тис. працівників, які не пішли на біржу праці, а скористалися в пікові часи цією програмою”, — зазначив Ігор Петрашко.
 
Станом на початок вересня за програмою з часткового безробіття виплачено 2,3 млрд грн. Фінансування здійснюється кожні 10 днів.
 

Упродовж карантину, тобто з 12 березня 2020 року і до сьогодні, виплачено 7,5 млрд грн допомоги по безробіттю. Заборгованість з виплати допомоги з безробіття відсутня. 

 
Коментарі (0)