ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняУкраїнцям порахували споживання газу

Українцям порахували споживання газу

Міністерство енергетики та вугільної промисловості прогнозує споживання газу Україною в четвертому кварталі нинішнього року - першому кварталі 2013 року на рівні 38,1 млрд куб. м

Про це йдеться у протоколі засідання колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості, закріпленому наказом Міністерства № 926 від 26 листопада 2012 року.

Згідно з документом, за даний період планується імпортувати 20,4 млрд куб. м газу.

Передбачається, що для споживачів України в цей період буде відібрано близько 8,6 млрд куб. м газу з підземних сховищ газу країни.

Також у документі зазначається, що розрахунки теплокомуненерго за природний газ, спожитий у 2012 році, складуть 4,8 млрд грн, що становить 62% від загальної суми розрахунків.

«Загальна заборгованість підприємств теплоенергетики за природний газ, яка виникла в 1999-2012 роках, становить 11,9 мільярдів гривень», - сказано у документі.

Нагадаємо, що за 10 місяців поточного року Україна скоротила споживання газу порівняно з аналогічним періодом 2011 року на 9,7% - до понад 41 млрд куб. м.

За словами Міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойко споживання газу в Україні з початку року знизилося на 15%, що дозволило заощадити 1,8 млрд дол.

На думку експертів з Міжнародного енергетичного агентства, при ефективному використанні енергоресурсів Україна могла б економити на газі 6 млрд євро.

Джерело: УНІАН

 
Коментарі (0)