ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоУряд деталізував порядок накладання штрафів у містобудуванні

Уряд деталізував порядок накладання штрафів у містобудуванні

У сфері містобудівної діяльності зміни. Уряд вніс зміни до порядку накладення штрафів за правопорушення у відповідній сфері.

Кабінет Міністрів вніс зміни до порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, - повідомляє прес-служба уряду.

Згідно зі статтею 41 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності»  інспекції державного архітектурно-будівельного контролю розглядають справи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Накладати штраф від імені Держархбудінспекції та її територіальних органів мають право керівник даної установи та його заступники, керівники територіальних органів та їх заступники.

Статтею 4 Закону України «Про відповідальність за правопорушення у сфері  містобудівної діяльності»  встановлено, що порядок накладення відповідних штрафів визначається Кабінетом Міністрів.

У зв’язку з цим 6 квітня 1995 року Уряд прийняв постанову № 244  «Про затвердження Положення про порядок накладення штрафів у сфері містобудівної діяльності».

Потреба у викладенні нової редакції даного Положення полягає у необхідності деталізації процедурних питань накладення штрафів, конкретизації вимог та встановлених чітких нормативних приписів до регулювання відносин, що виникають під час накладення таких штрафів.

З огляду на вищесказане 2 жовтня  і була прийнята нова постанова.

Мета цієї постанови - забезпечення ефективного здійснення функцій, покладених на Держархбудінспекцію та її територіальні органи, захист інтересів держави та суб’єктів містобудування.

Прийняття постанови дозволить забезпечити ефективну реалізацію заходів державного архітектурно-будівельного контролю, врегулює питання накладення штрафів у сфері  містобудівної діяльності шляхом приведення його у відповідність до вимог законодавства.

 
Коментарі (0)